top of page

De speeltuin

new.png

Buurt-en speeltuinvereniging Paddepoel ligt op een mooie locatie in de wijk en biedt ruimte om elkaar te ontmoeten. Zowel in de speeltuin als in de accommodatie. Voor kinderen is er een kabelbaan en een familieschommel en ze kunnen lekkeren klimmen en klauteren op een van de andere toestellen. Voor jong en oud worden door de vrijwilligers allerhande activiteiten aangeboden. Ook clubjes kunnen gebruik maken van de beschikbare ruimtes. Zo is er onder andere een kaartclub, yoga-club en een dansclub die actief gebruik maken van de accommodatie.

Buurt-en speeltuinvereniging Paddepoel beschikt ook over een aparte jongerenruimte, zodat het jeugdteam WIJ-Paddepoel een vaste plek heeft om activiteiten te organiseren. Bij BSV Paddepoel staat ook een spelcontainer die het mogelijk maakt om met allerlei spelmateriaal samen te spelen.

De vereniging is opgericht in 1968. In 2009 is de nieuwe speeltuin, een Deltaplanspeeltuin, geopend door wethouder Van Schie. De ontwerper van de speeltuin is Steven Overmaat (Ovaal speelconcepten). Het ontwerp is tot stand gekomen door middel van een kinderparticipatietraject. De toenmalige Samenwerkende Fondsen Buiten Spelen (SFBS) heeft een eenmalige financiële bijdrage gegeven voor de aanleg van de speeltuin.

In onze speeltuin zijn professionele beheerders die dagelijks in ons buurtcentrum zijn. Zij zorgen voor de dagelijkse werkzaamheden, doen wekelijks controle van alle speeltoestellen en verzorgen een hapje en een drankje bij de activiteiten. Ze zijn opgeleid tot Bedrijfs-hulpverlener en hebben een opleiding SVH gehad, sociaal hygiëne horeca. Heeft u een vraag schroom niet om ze aan te spreken.
U kunt ze ook mailen: beheerwaterman@outlook.com

Het mooiste dat je een kind kunt geven is een kans...

Onze visie

Onze Visie

Ieder kind heeft de drang in zich om te ontwikkelen. Dat doet het op zijn eigen manier afhankelijk van aanleg en temperament. Een kind mag zijn wie het is en we waarderen de verschillen
tussen kinderen.

Ons doel

Ons doel is om kinderen een fijne tijd te bezorgen in onze mooie speeltuin. Samen met de professionele jeugwerkers willen wij deze doelen halen en zonodig nog meer uitbreiden!

Kampvuur in het bos

Jeugdwerk  WIJ 

Activiteiten


De jeugdwerkers van Wij Selwerd organiseren vijf tot zes dagen in de week allerlei leuke en leerzame activiteiten in Selwerd, Tuinwijk en Paddepoel.  We zijn op  op verschillende locaties in de wijken te vinden.   Bijvoorbeeld op de pleinen, het Orionpark, op de scholen, in Buurtcentra en in Buurt- en Speeltuinverenigingen, en dus ook in BSV Paddepoel.   

 

Voor ons reguliere programma en voor onze vakantieactiviteiten kan je kijken op check 050. 

 

Check 050 is de website van het kinder- jeugd en jongerenwerk van WIJ Groningen.  Wil je alles weten van de activiteiten en het Wij-jeugdteam in jou wijk?  Klik op de kaart of in de lijst op de wijk waarin jij woont voor alle info!

 

Samen iets organiseren
Als je zelf een idee hebt voor een leuke activiteit, kan je een jongerenwerker vragen om een handje te helpen. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden.

 

Een luisterend oor 
Iedereen zit wel eens verlegen om goede raad. Of je nu jong of oud bent. Jongerenwerkers zijn er om een luisterend oor te bieden en advies als dit nodig is.  

 

Wil jij graag vrijwilliger worden? Neem dan contact met ons op!

bottom of page